Kedves látogatóink!
Webáruházunk oldalán tecnikai okok miatt a rendelések leadása szünetel. Rendelési igény esetén kérjük a honlapon szereplő telfonszámon érdeklődjenek. Telefon: 06 30/304 0578
Megértésüket köszönjük!
Kategóriák
Bevásárlókosár
Kosara jelenleg üres
Elérhetőség: Válassz mennyiséget!
Ár: Válassz mennyiséget!
Recept ötlet
Marhasült tarhonyával és kapros tejszínes mártással
Hozzávalók
4 fő részére
500g marha fehérpecsenye
50g füstölt szalonna
5dl főzőtejszín
1 teáskanál só
Őrölt fekete bors
50g liszt
2 db babérlevél
1 nagyobb csokor kapor
A tarhonyához:
300g tarhonya
50g füstölt szalonna
1 kisebb fej hagyma
1 burgonya
1 teáskanál só
100g kész lecsó (lehet konzerv is)
1 evőkanál csemege paprika
1 csokor petrezselyem
Felkockázzuk a szalonnát és egy magas falú edényben zsírjára sütjük. A fehérpecsenyét sózzuk borsozzuk és a forró szalonnazsírban forgatva körbe sütjük. Ezt vízzel felengedjük és a babérlevéllel puhára főzzük.
A mártáshoz a tejszínt felforraljuk, és a liszttel besűrítjük, sózzuk majd a hozzáadjuk a friss kaprot.
A kiolvasztott szalonna zsírján a tarhonyát és a vöröshagymát megpirítjuk és felöntjük a tarhonya négyszeresének megfelelő vízzel. Ezt forrásig főzzük majd hozzáadjuk az apró vágott burgonyát. Fűszerezzük sóval és pirospaprikával és főzés végén adjuk hozzá a lecsót.
Tálaláshoz szeleteljük fel a húst, tegyünk mellé tarhonyát és öntsük le a mártással.
Egyéb termékek