Kedves látogatóink!

Webáruházunk oldalán tecnikai okok miatt a rendelések leadása szünetel. Rendelési igény esetén kérjük a honlapon szereplő telfonszámon érdeklődjenek. Telefon: 06 30/304 0578

Megértésüket köszönjük! 

A terméket sikeren hozzáadta! Kosár megtekintése.

Telefon

H-P 8-17-ig 06 30 304 0578

E-mail

bivalyhalom@gmail.com

Termékeink

Hortobágy hús
| Termékeink | Marha fehérpecsenye

Kategóriák

Bevásárlókosár

Kosara jelenleg üres

Marha fehérpecsenye

Elérhetőség: Válassz mennyiséget!

Ár: Válassz mennyiséget!

Kosárba

Recept ötlet

Marhasült tarhonyával és kapros tejszínes mártással

Hozzávalók

4 fő részére

500g marha fehérpecsenye

50g füstölt szalonna

5dl főzőtejszín

1 teáskanál só

Őrölt fekete bors

50g liszt

2 db babérlevél

1 nagyobb csokor kapor

A tarhonyához:

300g tarhonya

50g füstölt szalonna

1 kisebb fej hagyma

1 burgonya

1 teáskanál só

100g kész lecsó (lehet konzerv is)

1 evőkanál csemege paprika

1 csokor petrezselyem

 

Felkockázzuk a szalonnát és egy magas falú edényben zsírjára sütjük. A fehérpecsenyét sózzuk borsozzuk és a forró szalonnazsírban forgatva körbe sütjük. Ezt vízzel felengedjük és a babérlevéllel puhára főzzük.

A mártáshoz a tejszínt felforraljuk, és a liszttel besűrítjük, sózzuk majd a hozzáadjuk a friss kaprot.

A kiolvasztott szalonna zsírján a tarhonyát és a vöröshagymát megpirítjuk és felöntjük a tarhonya négyszeresének megfelelő vízzel. Ezt forrásig főzzük majd hozzáadjuk az apró vágott burgonyát. Fűszerezzük sóval és pirospaprikával és főzés végén adjuk hozzá a lecsót.

Tálaláshoz szeleteljük fel a húst, tegyünk mellé tarhonyát és öntsük le a mártással.

Egyéb termékek