A terméket sikeren hozzáadta! Kosár megtekintése.

Telefon

H-P 8-17-ig 06 30 0122 999

E-mail

info@hortobagyhus.hu

Hasznos információk

Hortobágy hús
| Hasznos információk

 

 

Rólunk

 

A Bivalyhalom-Hortobágy Kft több éves marha és borjúhús nagykereskedelmi tevékenységét követően úgy döntött, hogy a lakosság számára is elérhetővé teszi, egyedi húsválasztékát.
Alapításkor célul tűztük ki, hogy csak a legjobb húsokat kínáljuk mindazok számára, akik szeretik ezeket a különleges termékeket. Ezért, abszolút hangsúlyt fektetünk a különleges, új húsélmények felfedezésére.

Vágóhídi partnereink az EU-s követelményeknek és az európai szabványoknak megfelelő magas színvonalú élelmiszerbiztonsági, termelési, csomagolási és logisztikai háttérrel rendelkeznek.

A termékek kiszállítását saját gépjárművel, a legnagyobb gondossággal eljárva végezzük. A munkatársaknak adott visszajelzéseitek így garantáltan eljutnak hozzánk.

Választékunk felülvizsgálata folyamatos, igyekszünk a vásárlói igényeknek megfelelően alakítani. Terveink között szerepel az őshonos haszonállatok húsválaszékának bővítése, úgy mint Magalica és a Rackajuh, valamint Hal húsok forgalmazása is.
 

 

A bio marhahús jelentősége

 

Mint már említettük a bio tartásának komoly szabályozása van. Ezeket az állatokat tilos bármilyen táppal, takarmánnyal etetni, és olyan növényeket sem fogyaszthatnak, amelyek korábban műtrágyával, vagy növényvédő szerekkel érintkezhettek. Szintén tilos antibiotikumokkal, növekedési hormonokkal kezelni az állatokat.  Az esetleges megbetegedés esetén csak szigorú szabályozás keretein belül van lehetőség a kezelésükre.
Ezen tartási módszerek összesége mellet jön létre az a természetes húsalapanyag, ami mentes minden adaléktól, vegyszertől, hozamfokozó és hormonkészítménytől, szójás takarmány és egyéb maradványanyagtól. Az egészséges táplálkozást komolyan vevő emberek számára az ilyen hús elérhetősége új lehetőségeket teremt az otthoni gasztronómiában. 
Természetesen az ökológiai tartás árát a fogyasztónak is meg kell fizetnie. Az ilyen tartási körülmények mellett működő gazdaságoknak számos kihívásnak, követelménynek kell megfelelniük. A termelők csak az által tudnak bio minősítésű húsalapanyagot előállítani, ha annak fenntarthatóságát a piac jövedelmezőségi szempontból biztosítani tudja.

 

Nem állítjuk, hogy csak a bio a jó!

Nem minden állatot tartanak az ökológiai gazdálkodás irányelvei szerint, ennek ellenére a húsa mégis kiváló ízű. Sok esetben a környezetbarát állattenyésztés, például amikor a szarvasmarhák sok időt töltenek a legelőn, és a koncentrált takarmánnyal hizlalás helyett saját takarmányukat legelik, elegendőek a későbbi optimális hús íz eléréséhez. Maguk az állatok is élvezhetik a jobb tartási körülményeket, ezért valljuk, hogy az állatjólétnek és a húsfogyasztásnak nem kell egymást kizárnia. 
Webáruházunk csak olyan állatok húsát forgalmazza, amelyeket megfelelően, fenntarthatóan és a legmagasabb minőségi előírásoknak megfelelve tenyésztettek. Ez biztosítja, hogy ez a különleges minőségű hús, - amely korábban csak ínyenc éttermekben volt kapható – mostantól a Te otthonodban is elérhetővé váljon!