Kedves látogatóink!

Webáruházunk oldalán tecnikai okok miatt a rendelések leadása szünetel. Rendelési igény esetén kérjük a honlapon szereplő telfonszámon érdeklődjenek. Telefon: 06 30/304 0578

Megértésüket köszönjük! 

A terméket sikeren hozzáadta! Kosár megtekintése.

Telefon

H-P 8-17-ig 06 30 304 0578

E-mail

bivalyhalom@gmail.com

Termékeink

Hortobágy hús
| Termékeink | Marha szegy csontos

Kategóriák

Bevásárlókosár

Kosara jelenleg üres

Marha szegy csontos

Elérhetőség: Válassz mennyiséget!

Ár: Válassz mennyiséget!

Kosárba

Recept ötlet

Savanyúkáposztás marhapörkölt burgonyával

 

Hozzávalók 4 fő részére

- 1,2-1,4 kg marha szegy (csontos)

- 2 hagyma

- 1 sárgarépa

- Só

- Bors

- 1-2 babérlevél

- 750 g burgonya

- 400 g pirospaprika

- 100 g füstölt csíkos szalonna

- 2 evőkanál olaj

- 1 doboz (850 ml) savanyú káposzta

- 1 teáskanál szárított majoránna

- 1/2 csokor petrezselyem

- Bors

- 100 g tejfölt

- Édes nemes paprika

 

Mossuk meg a szegyet. Hámozzunk meg 1 hagymát és egy sárgarépát, majd durván daraboljuk fel. Tegyük a marhaszegyet, 2 liter vizet, hagymát, sárgarépát, némi sót, borsot és babérlevelet egy nagy fazékba.

Felforraljuk, szükség esetén lefejtjük, és lefedve kb. 2 órán át főzzük. Közben megmossuk, meghámozzuk és kockákra vágjuk a burgonyát. Tegyük hideg vízbe. Tisztítsuk és mossuk meg a paprikát, és vágjuk darabokra.

A maradék hagymát megpucoljuk és felkockázzuk. A szalonnát szintén kockákra vágjuk. Amikor a hús elkészült, vegyük ki és tegyük félre. Szűrjük át a levest egy szitán és gyűjtsük össze. A burgonyát csepegtessük le.

Az edényben felmelegítjük az olajat, benne hagyjuk a szalonnát, végül röviden megpirítjuk a hagymakockákat. Hozzáadjuk a savanyú káposztát, a paprikát és a burgonyát, majd beleöntünk 1,5 liter marhahúslevest. Hozzáadjuk a majoránnát, felforraljuk és lefedve körülbelül 20 percig főzzük.

Mossuk meg a petrezselymet, szárítsuk meg és aprítsuk fel. Vágjuk le a marhahúst a csontokról, és vágjuk kockákra. Adjuk hozzá a húst a pörkölthöz, rövid ideig melegítsük, sózzuk és borsozzuk.

Szedjük a pörköltet mély tányérokba, és szórjuk meg petrezselyemmel. Tegyünk a tetejére tejfölt, és szórjunk rá egy kis édes nemes paprikát.

Egyéb termékek