Kedves látogatóink!
Webáruházunk oldalán tecnikai okok miatt a rendelések leadása szünetel. Rendelési igény esetén kérjük a honlapon szereplő telfonszámon érdeklődjenek. Telefon: 06 30/304 0578
Megértésüket köszönjük!
Kategóriák
Bevásárlókosár
Kosara jelenleg üres
Elérhetőség: Válassz mennyiséget!
Ár: Válassz mennyiséget!
Recept ötlet
A Stroganoff bélszín
Hozzávalók:
- 30-40 dkg bélszín
- 50 dkg gomba
- 200 ml tejszín
- 300 ml tejföl
- egy tk paradicsompüré
- egy tk mustár
- közepes fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 dl fehér bor
- 4 csemege uborka
- 5 dkg gyöngyhagyma (elhagyható)
- 1 kezeletlen citrom petrezselyem
A gombát felszeleteljük és forró serpenyőben olajon megpirítom, majd félreteszem. A nagyon vékonyra csíkozott bélszínt ugyanebben a serpenyőben jól átpirítjuk, ügyelve arra, hogy ne száradjon ki. Sülés közben sózzuk, borsozzuk, majd a gomba mellé félretesszük.
A finomra vágott hagymát és fokhagymát a visszamaradt szafton pirítani kezdjük, majd hozzáadjuk a mustárt és a paradicsompürét és együtt pirítjuk tovább. Miután jól összesültek aduk hozzá a fehérbort és addig főzzük amíg az alkohol elpárolog. Menet közben hozzáadjuk a felcsíkozott csemegeuborkát és a gyöngyhagymákat. A citrom héjából zöldséghámozóval néhály csíkot vágunk majd ezeket késsel pelaprítjuk és ezt is hozzáadjuk a készölő ételhez. A tejfölt elkeverjük a tejszínnel és ez is mehet a srpenyőbe. Jól összekeverjük, sózzuk és borsozzuk ízlés szerint. A gombát és a bélszínt is belekeverjük, majd a lehetőleg friss petrezelyemzöldet is hozzáadjuk. Kissé összerottyantjuk és ezzel el is készült a finomság.
Köretként sült burgonya vagy párolt rizs illik hozzá.
Jó étvágyat kívánunk!
Egyéb termékek