A terméket sikeren hozzáadta! Kosár megtekintése.

Telefon

H-P 8-17-ig 06 30 0122 999

E-mail

info@hortobagyhus.hu

Termékeink

Hortobágy hús
| Termékeink | Borjú bélszín - vesepecsenye

Kategóriák

Bevásárlókosár

Kosara jelenleg üres

Borjú bélszín - vesepecsenye

Elérhetőség: Válassz mennyiséget!

Ár: Válassz mennyiséget!

Kosárba

Recept ötlet

A Stroganoff bélszín

Hozzávalók:

-  30-40 dkg bélszín

-  50 dkg gomba

-  200 ml tejszín

-  300 ml tejföl

-  egy tk paradicsompüré

-  egy tk mustár

-  közepes fej vöröshagyma

-  1 gerezd fokhagyma

-  1 dl fehér bor

-  4 csemege uborka

-  5 dkg gyöngyhagyma (elhagyható)

-  1 kezeletlen citrom petrezselyem

A gombát felszeleteljük és forró serpenyőben olajon megpirítom, majd félreteszem. A nagyon vékonyra csíkozott bélszínt ugyanebben a serpenyőben jól átpirítjuk, ügyelve arra, hogy ne száradjon ki. Sülés közben sózzuk, borsozzuk, majd a gomba mellé félretesszük.

A finomra vágott hagymát és fokhagymát a visszamaradt szafton pirítani kezdjük, majd hozzáadjuk a mustárt és a paradicsompürét és együtt pirítjuk tovább. Miután jól összesültek aduk hozzá a fehérbort és addig főzzük amíg az alkohol elpárolog. Menet közben hozzáadjuk a felcsíkozott csemegeuborkát és a gyöngyhagymákat. A citrom héjából zöldséghámozóval néhály csíkot vágunk majd ezeket késsel pelaprítjuk és ezt is hozzáadjuk a készölő ételhez. A tejfölt elkeverjük a tejszínnel és ez is mehet a srpenyőbe. Jól összekeverjük, sózzuk és borsozzuk ízlés szerint. A gombát és a bélszínt is belekeverjük, majd a lehetőleg friss petrezelyemzöldet is hozzáadjuk. Kissé összerottyantjuk és ezzel el is készült a finomság. 

Köretként sült burgonya vagy párolt rizs illik hozzá. 

Jó étvágyat kívánunk!

Egyéb termékek